Fietsgroepen

FIETSGROEPEN

Veel leden van WSV de Peddelaars fietsen wekelijks in groepsverband. Er zijn verschillende fietsgroepen met elk een eigen fietssnelheid. Elke fietsgroep heeft zijn eigen contactpersoon en groepsapp. Als je meer informatie wilt kun je deze contactpersonen mailen of bellen. Controleer in ieder geval altijd in de Cyql-app of de rit doorgaat.
  • A+groep    32-34 km/u     info: Eef Russchen (eef.russchen@gmail.com of bel 06-25552244)
  • A-groep:    30-32 km/u     info: Eric te Velde (erictevelde@ziggo.nl).
  • B-groep:    30km/u           info: Tinus Ottens (t.ottens61@gmail.com)
  • Max.30:     28-30 km/u     info: Gerard Lummen (gjh.lummen@hetnet.nl of 0528-268193)
  • Cadanz:    25-28 km/u      info: Jaap Zantingh (jzant@home.nl of 0655516241)
  • (Dames) fietsgroep, waar ook mannen aan deel mogen nemen. (samen uit, samen thuis) info: Mariska ten Caat (mariskatencaat@hotmail.com of 06464440750)
Op de meeste dagen van de week wordt er door 1 of meerdere groepen gefietst. In onderstaand schema staan de vertrektijden en het startpunt vermeld. 
Let op: de starttijden van een aantal groepen worden aangepast aan het seizoen en wijken daardoor soms af van bovenstaande tabel. Zie hiervoor onderstaande toelichting!
1 A+ groep: Elke zaterdagochtend om 8:00 uur (32-34 km per uur gemiddeld)

A+ groep: Wij zijn dit jaar nieuw. Wij zijn een A groep met iets meer tempo (32 – 34 km/pu)
We maken er geen wedstrijd maar houden wel van een lekker doortrappen. We respecteren een ieder die het even niet trekt. Ons motto is: lekker tempo en vlot draaien (400 tot 600 meter) Bij harde wind nog sneller. In het voorjaar starten wij om 9 uur rijden we 70 tot 100 km zonder pauze. Halverwege maart gaan we naar 8 uur dan zal de afstand tussen de 100 en 125 km liggen, maar dan zal er ook tijd zijn voor een korte koffiestop.

Nu nog bij de oude sluis in de Weide, maar hou Cycl in de gaten.

Interesse om een keer aan te sluiten? Je bent welkom.

Voor meer info mail met eef.russchen@gmail.com of bel 06-25552244

2 A-groep: Elke zaterdagochtend om 8.00 uur (30-32 km per uur gemiddeld)
Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt elke zaterdagochtend van maart t/m september om 8.00 uur een groep fietsers (tot half maart om 9.00 uur). Route, snelheid en afstand gaan in onderling overleg, maar doorgaans varieert de afstand van 120 tot 150km. We komen graag van de wind af terug. De gemiddelde snelheid ligt doorgaans tussen de 30 en 32 km/h. Halverwege wordt er gezellig koffie gedronken. We draaien regelmatig van kop naar eigen invulling. Heb je je dag niet, dan kun je gerust eerder draaien of desnoods niet mee draaien. We willen graag dat iedereen plezier heeft en ons motto is en blijft: samen uit, samen thuis. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten, mail dan met Eric te Velde(erictevelde@ziggo.nl). Je bent van harte welkom!
3 B-groep: Elke zaterdagochtend om 8.30 uur (30 km per uur gemiddeld)
Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt iedere zaterdagochtend om 8.00 uur ook een 2e groep fietsers (tot eind maart om 9.00 uur). Route, snelheid en afstand gaan in onderling overleg. De gemiddelde snelheid zal rond de 30 km/h liggen en de snelheid is hiermee lager dan de 1e groep die ook op zaterdagochtend vanaf het clubhuis vertrekt. De afstand varieert van 80 tot 120 km en wordt in onderling overleg afgesproken. Er wordt regelmatig van kop gewisseld volgens een vast schema, dat betekent ongeveer 10 minuten per uur op kop. Is dit te lang of heb je je dag niet, dan kun je gerust eerder wisselen. We willen graag dat iedereen plezier heeft. Ook deze groep heeft halverwege een pauze waarin ergens gezellig koffie wordt gedronken. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten, mail dan met Tienus Otten (t.ottens61@gmail.com). Je bent van harte welkom!
4 Elke zaterdag
Van begin maart tot eind oktober vertrekt de fietsgroep “Max.30” (gemengd) voor een tocht van ±80 -100 km. De gemiddelde snelheid is maximaal 30km/u. Route, snelheid en afstand gaan in onderling overleg. Het eigen fietsprogramma zie: van Max.30 vermeldt de vertrektijden, het vertrekpunt en welke tocht er wordt gefietst. Halverwege de tocht wordt er een stop gemaakt voor een kop koffie of thee. Wil je meer weten neem dan contact op met Gerard Lummen (gjh.lummen@hetnet.nl of 0528-268193)
5 Fietsgroep CADANZ op de ZATERDAG met verschillende vertrektijden.  
Vertrek op de zaterdag in de maanden maart, april, september en oktober om 11.00 uur, de maanden mei, juni, juli en augustus om 9.00 uur. Vertrekpunt op alle genoemde dagen is WINKELCENTRUM DE WEIDE, verzamelen voor de vlaggenmast. De snelheid en afstand die wij handhaven is dusdanig dat het voor een ieder goed is bij te houden.. In de praktijk zal de snelheid tussen de 25 en 28 km per uur zijn, dit is de RIJSNELHEID. De afstanden die we denken te kunnen fietsen op genoemde dagen zullen variëren tussen de 50 en 80 km, dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en in welke periode van het seizoen wij zijn.  De route en afstand wordt onderling overlegd bij aanvang van de tocht en halverwege is er een stop voor een bakkie koffie en of thee. Voor diegene die nog iets meer wil weten, geef even een belletje naar Jaap Zantingh tel: 0655516241 tussen 18:00 en 19:00 uur), of per mail jzant@home.nl
Mochten er van jullie nog kant nog ideeën zijn, b.v. een tocht rijden in een andere omgeving, geef dat dan even door.
Het motto van deze groep is LEKKER SPORTIEF BEZIG ZIJN, en het is SAMEN UIT en THUIS
6 Zondagochtend   
Vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk vertrekt op zondagochtend van maart t/m september een groep fietsers. In maart is het vertrek om 9.00 uur en vanaf april om 8.00 uur. Route en snelheid gaan in onderling overleg. De gemiddelde snelheid ligt doorgaans tussen de 28 en 32 km/h. Wij zijn elke keer rond de klok van 11.00 uur weer terug in Hoogeveen. Is je nieuwsgierigheid gewekt of wil je meer weten, mail dan met Eric te Velde (erictevelde@ziggo.nl). Je bent van harte welkom
7 Elke maandagmiddag om 13.00 uur
Van begin maart tot eind oktober vertrekt fietsgroep “Max.30” (gemengd) vanaf het clubhuis aan de Bentincksdijk voor een tocht van ca. 80-90 km. In het begin van het seizoen zal de afstand wat minder zijn. De snelheid van deze groep is 28-30 km/u, afhankelijk van het weer en het seizoen. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt bij de vertrekplaats in onderling overleg bepaald. Halverwege de tocht wordt er een stop gemakt voor een kop koffie of thee Voor verdere informatie neem dan contact op met info: Gerard Lummen (gjh.lummen@hetnet.nl of 0528-268193)
8 Fietsgroep CADANZ, iedere DINSDAGMIDDAG vertrek om 13.00 uur.,
Vertrekpunt op alle genoemde dagen is WINKELCENTRUM DE WEIDE, verzamelen voor de vlaggenmast. De snelheid en afstand die wij handhaven is dusdanig dat het voor een ieder goed is bij te houden. In de praktijk zal de snelheid tussen de 25 en 28 km per uur zijn, dit is de RIJSNELHEID. De afstanden die we denken te kunnen fietsen op genoemde dagen zullen variëren tussen de 50 en 80 km,  dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en in welke periode van het seizoen wij zijn. De route en afstand wordt onderling overlegd bij aanvang van de tocht en halverwege is er een stop voor een bakkie koffie en of thee. Voor diegene die nog iets meer wil weten, geef even een belletje naar Jaap Zantingh tel: 06-55516241 tussen 18:00 en 19:00 uur of per mail  jzant@home.nl 
Mochten er van jullie nog kant nog ideeen zijn, b.v. een tocht rijden in een andere omgeving, geef dat dan even door.
Het motto van deze groep is LEKKER SPORTIEF BEZIG ZIJN, en het is SAMEN UIT en THUIS
9 Elke woensdagmiddag om 13.00 uur
Van begin maart tot eind oktober vertrekt fietsgroep “Max.30” (gemengd)  vanaf het winkelcentrum De Weide bij de vlaggenmast voor een tocht van ca. 80-90 km. In het begin van het seizoen zal de afstand wat minder zijn. De snelheid van deze groep is 28-30 km/u, afhankelijk van het weer en het seizoen. De route is afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt bij de vertrekplaats in onderling overleg bepaald. Halverwege de tocht wordt er een stop gemaakt voor een kop koffie of thee. Wilt je meer informatie neem dan contact op met Gerard Lummen (gjh.lummen@hetnet.nl of 0528-268193). 
10 Elke woensdagavond
Woensdagavond vertrekken er om 18:30 twee groepen vanaf het clubhuis voor een fietstocht in de regio. De A-groep fietst een gemiddelde van ruim boven de 30 km/u, de B-groep fietst een gemiddelde van rond de 30 km/u. Beide groepen beginnen ieder jaar op de eerste woensdagavond na het begin van de zomertijd. In het begin is de afstand rond de 60 km. Als de avonden langer worden is de afstand meestal wel boven de 80 kilometer. De groep is wisselend van samenstelling. Het motto is echter altijd: Samen uit, Samen thuis en als het te snel gaat, kan je dat aangeven dan wordt er rekening mee gehouden! Er wordt gefietst tot en met de laatste woensdagavond in september. Voor meer informatie Eric te Velde (erictevelde@ziggo.nl).(eerdere vertrektijden aan het begin van het seizoen worden onderling afgesproken)
11: Damesgroep
De damesgroep vertrekt iedere maandagavond 18:30 vanaf het clubhuis. De groep bepaalt samen het tempo en mannen zijn uiteraard ook welkom, mits ze zich aanpassen aan de (snelheid van) de groep. Het motto is: Samen uit, samen thuis. Contactpersoon voor deze fietsgroep is: (Mariska ten Caat: 06-46444075)
12 Fietsgroep CADANZ, iedere DONDERDAGMIDDAG vertrek om 13.00 uur        Vertrekpunt op alle genoemde dagen is WINKELCENTRUM DE WEIDE, verzamelen voor de vlaggenmast. De snelheid en afstand die wij handhaven is dusdanig dat het voor een ieder goed is bij te houden. In de praktijk zal de snelheid tussen de 25 en 28 km per uur zijn, dit is de RIJSNELHEID. De afstanden die we denken te kunnen fietsen op genoemde dagen zullen variëren tussen de 50 en 80 km,  dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en in welke periode van het seizoen wij zijn. De route en afstand wordt onderling overlegd bij aanvang van de tocht en halverwege is er een stop voor een bakkie koffie en of thee. Voor diegene die nog iets meer wil weten, geef even een belletje naar Jaap Zantingh tel: 0655516241 tussen 18:00 en 19:00 uur of per mail  jzant@home.nl 
Mochten er van jullie nog kant nog ideeën zijn, b.v. een tocht rijden in een andere omgeving, geef dat dan even door.
Het motto van deze groep is LEKKER SPORTIEF BEZIG ZIJN, en het is SAMEN UIT EN THUIS.
12 Fietsgroepen – ATB
In het najaar zijn er verschillende fietsgroepen die onderling afspraken maken voor tochten op de zaterdag of zondag. Hierover kan contact opgenomen worden met Richard Frans, r.frans67@gmail.com. Richard kan jou in contact brengen met de verschillende initiatiefnemers hiervan.