Jeugd

WSV de Peddelaars heeft een gezellige groep jeugdleden. Hieronder volgt een overzicht van de jeugdrenners die in 2021 lid zijn:

Quinn Bakker Jeugd (2)
Hugo (M) Bening Jeugd (2)
Pascal(V) Benjamins Jeugd (5)
Nina (V) Benjamins Jeugd (1)
Tessa (V) Benjamins Jeugd (4)
Thom (M) Berends Jeugd (5)
Bram (M) Blanke Jeugd (3)
Ellen Bleuming Jeugd (1)
Noud (M) Boogaard Jeugd (2)
Marijn (M) Bruins Jeugd (7)
Luuk (M) Buiten Jeugd (4)
Mirthe (V) Buurmeijer Jeugd (5)
Dion (V) Doorn Jeugd(5)
Zezette (V) van Duuren Jeugd (2)
Sven (M) Dijkman Jeugd(6)
Djuani (M) v/d Gouw Jeugd (7)
Flore (V) de Groot Jeugd (4)
Stacy (V) Groote Jeugd(3)
Ylva (V) Hooge Jeugd (3)
Mirte (V) Idsinga Jeugd (6)
Esmee (V) Idsinga Jeugd (5)
Dido (V) Jalving Jeugd (5)
Matthias (M) Klumpje Jeugd (5)
Tigo (M) v/d Linde Jeugd(1)
Rianne Nieuwenhuis Jeugd (6)
Rion (M) Norde Jeugd(5)
Naud (M) Rusch Jeugd (6)
Ronan (M) Scholten Jeugd (6)
Wouter (M) van Staalduinen Jeugd(7)
Koen (M) Streukter Jeugd (5)
Sterre (V) Thijssen Jeugd (6)
Lot (V) Wijrdeman Jeugd (1)
Ruth Wijrdeman Jeugd (4)
Vera (V) Winnubst Jeugd (3)
Rosanne (V) Winnubst Jeugd (1)

Trainingen zomerperiode: maandag en woensdag 18:00 uur (april t/m september)
Trainingen winterperiode: dinsdag en donderdag 18:00 uur (oktober t/m januari)
Trainer: Roelof Meekhof, Ine Bramer, Rudi Nagengast, Jan Mulderij.

Jeugdwielrennen bij WSV de Peddelaars
Lijkt wielrennen je leuk om te doen of ben je enthousiast geworden door bekende wielrenners als Bauke Mollema, Robert Gesink of juist Marianne Vos of Ellen van Dijk?  Kom dan eens
kijken bij WSV de Peddelaars. Ruim 40 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 14 jaar  beleven bij ons veel plezier aan wielrennen!
Wil je een keer kennis komen maken met het wielrennen dan kun je het beste contact opnemen d.m.v. het plaatsen van een bericht bij de “clubinfo”. Geef duidelijk aan wat je graag zou willen doen en er wordt z.s.m. contact met je opgenomen. Het meedraaien van een paar proeflessen behoort tot één van de mogelijkheden.
Als wielrennen inderdaad je sport is, word je daarna lid en ga je trainen voor wedstrijden. Daarvoor neem je dan ook een wedstrijd licentie bij de KNWU, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Indien voorradig zou je gebruik kunnen maken van een huurfiets van de vereniging. Dit is overigens slechts voor een korte periode mogelijk.
Let op: Soms krijgen we zoveel aanmeldingen dat je even moet wachten voordat je aan deze proeftrainingen kunt deelnemen. Het is erg belangrijk dat je je van tevoren aanmeldt, zodat we er zeker van zijn dat er voldoende trainers en genoeg huurfietsen zijn.
Word je dit jaar 15 dan ben je in de wielerwereld een nieuweling. Vermeldt dit dan duidelijk in je aanmelding.

Wat doet de Jeugd nog meer?

Naast de trainingen en wedstrijden is WSV de Peddelaars ook actief in het organiseren van verschillende activiteiten. Zo starten we het wegseizoen traditioneel met een 3-daags trainingskamp waarbij natuurlijk naast het trainen ook het plezier een belangrijke rol speelt. In de winter doet de Jeugd mee aan veldrijden. Fietsen met een speciale cyclocross(race)-fiets of een mountainbike over uitdagende parkoersen in bos en weiland. Lekker door de modder! Hiervoor worden trainingen georganiseerd. Natuurlijk kun je dan ook wedstrijden doen en je zult ervaren dat dit toch wel wat anders is als wielrennen.
Nog een andere wintervariant is het baanwielrennen. Daarvoor gaan diverse Jeugdleden op woensdagmiddag naar Apeldoorn. De Jeugd heeft daar training van 14:00 – 16:00 uur. Voor de oudere Jeugd kan het zijn dat je, i.v.m. het voortgezet onderwijs, op donderdagavonden traint.

We zien je graag verschijnen bij WSV de Peddelaars!

Aanvragen licentie
Als je lid wordt van WSV de Peddelaars dien je een licentie aan te vragen bij de KNWU. Mocht je niet willen meedoen aan wedstrijden dan volstaat een lidmaatschap van de KNWU.
Hiervoor moet je een aanmeldingsformulier invullen en de ledenadministratie verwerkt vervolgens deze aanvraag.

Categorieën
Binnen het wielrennen wordt de jeugd onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Zo’n leeftijdsgroep noemt men een categorie. Je hebt de categorieën 1 tot en met 7. Word je in de loop van het jaar 8 jaar oud, dan rijd je het gehele jaar in categorie 1. Ieder jaar ga je een categorie hoger rijden. In het jaar dat je 14 wordt, rijd je dan in categorie 7. Maar meisjes rijden een categorie lager dan even oude jongens. Een meisje kan dus twee jaar in categorie 1 rijden, want in het jaar dat ze 9 jaar oud wordt, mag ze ook nog in categorie 1.

Categorie 1 Jongens in het jaar dat ze acht worden.
Meisjes in het jaar dat ze acht worden.
Meisjes in het jaar dat ze negen worden.
Categorie 2 Jongens in het jaar dat ze negen worden.
Meisjes in het jaar dat ze tien worden.
Categorie 3 Jongens in het jaar dat ze tien worden.
Meisjes in het jaar dat ze elf worden.
Categorie 4 Jongens in het jaar dat ze elf worden.
Meisjes in het jaar dat ze twaalf worden.
Categorie 5 Jongens in het jaar dat ze twaalf worden.
Meisjes in het jaar dat ze dertien worden.
Categorie 6 Jongens in het jaar dat ze dertien worden.
Meisjes in het jaar dat ze veertien worden.
Categorie 7 Jongens in het jaar dat ze veertien worden.

Toegestane verzetten
Een fiets heeft een zogenaamd “verzet”. Dat is de afstand die de fiets aflegt als de trapas precies één keer ronddraait. Het verzet hangt af van de verhouding tussen voor- en achtertandwiel. Als je een heel groot voortandwiel en een heel klein achtertandwiel hebt, dan legt de fiets per omwenteling van de trapas een grote afstand af. Men zegt dan dat je een zwaar verzet hebt. Als jeugdrenner mag je niet met een zwaar verzet rijden. dat belast je lichaam te veel, met name je knieën.Voor een wedstrijd wordt door de jury gecontroleerd of je verzet niet te zwaar is.
De jury maakt daarbij meestal gebruik van een meetlat. Ze meet dan de afstand die de fiets aflegt per omwenteling van de trapas. Bij controle van het verzet wordt uitgegaan van het grootste voorblad en het kleinste achtertandwiel dat zich op de fiets bevindt. Met een eventuele borging van de derailleurs wordt geen rekening gehouden.

Je verzet mag niet zwaarder zijn dan:

Categorie weg baan cyclocross
1 5,46 m 5,46 m 5,22 m
2 5,46 m 5,46 m 5,22 m
3 5,78 m 5,78 m 5,52 m
4 5,78 m 5,78 m 5,52 m
5 6,14 m 6,14 m 5,87 m
6 6,14 m 6,14 m 5,87 m
7 6,55 m 6,55 m 6,26 m

Technische staat van de fiets
De racefiets waar je kind op rijdt dient technisch in orde te zijn. Laat de fiets eventueel nakijken door een fietsenmaker. Rijden met een fiets die niet in orde is kan grote problemen of zelfs ongelukken tot gevolg hebben. Kinderen van wie de fiets technisch niet in orde is, mogen niet meetrainen. Zorg er dus voor dat de fiets in orde is.

Chipmeting
Om sneller complete uitslagen te verzorgen is vanaf 2011 in alle nationale wedstrijden de chipregistratie ingevoerd. Dit geldt ook voor nationale Jeugdwedstrijden. Hiervoor worden alle KNWU licentiehouders verplicht om via ‘Mijn KNWU’ een transponder van My-Laps aan te schaffen of te huren. De prijs voor de aanschaf van een transponder is ongeveer € 90  (incl. btw).  Je kunt een transponder ook huren . Wacht niet te lang met aanvragen, de wegwedstrijden beginnen in maart alweer! Kijk voor de exacte prijzen van koop of huur op https://www.mijnknwu.nl of op https://www.mylaps.com