NK veldrijden nieuwelingen en junioren

De Peddelaars uit Hoogeveen is bereid gevonden om op 23 en 24 januari het Nederlands Kampioenschap veldrijden te organiseren voor de categorieën die niet in Zaltbommel aan de start komen, met uitzondering van de jeugd. Dit alles op voorwaarde dat eventuele versoepelingen in de coronamaatregelen dit mogelijk maken. Locatie wordt het clubparcours van De Peddelaars aan de Bentincksdijk in Hoogeveen.

Er wordt in Drenthe twee dagen lang om de rood-wit-blauwe truien gestreden. Op de eerste dag – zaterdag 23 januari – komen de eerstejaars nieuwelingen, de tweedejaars nieuwelingen en de nieuweling-meisjes in actie in drie aparte kampioenschapsraces. Bij de samenstelling van het dagprogramma en ook bij het toewijzen van de parkeerfaciliteiten wordt gezorgd dat de drie categorieën niet met elkaar in contact komen, zodat er aparte ‘bubbels’ kunnen worden gecreëerd.

Op dag twee komen de junioren en de junior-vrouwen in actie, op het moment dat zij geen groen licht krijgen om in het programma voor het Nederlandse kampioenschap veldrijden voor elite en beloften (m/v) opgenomen te worden op 10 januari in Zaltbommel. De KNWU en de organisatie hechten eraan deze renners en rensters in de categorie -19 een titelstrijd te laten verrijden met het oog op het wereldkampioenschap later die maand in Oostende.

Mochten de junioren (m/v) in Zaltbommel van start gaan zoals dat nu gepland is, dan wil De Peddelaars gelegenheid bieden op deze zondag 24 januari aan de amateurs/sportklasse, de masters 40+ en de masters 50+ om hun kampioenschap te verrijden.

 

tekst overgenomen van www. KNWU.nl