Verslag populaires 20 april 2023

Vluchten naar Milaan werden afgezegd om vanavond aan de start te staan. Dat loonde want er was een mooie opkomst. 16 man aan de start. De dames weten het baantje dit jaar nog niet te vinden. De wind was behoorlijk stevig vanuit het Noord-Oosten. De op papier 12 graden voelden aan als 7.
De eerste twee rondjes ging op een vriendelijk tempo. Daarna leek het alsof er een paar toch de vlucht naar Milaan nog wilden halen. Bastiaan vd Kraan, half mens half brommer, voerde het tempo behoorlijk op. Bas Witten demarreerde in zijn gele trui als eerste. Vijf man springen mee en creëerden op deze manier de kopgroep. Ruud Nagengast mistte de slag en zat in de chasse patate. Op het ‘rechte eind’ stond de  wind vol tegen. Stan Legebeke voelde vandaag geen wind en ging er met alle drop- en punten sprints vandoor.
Met nog vijf rondes te gaan voerde Stan het tempo op. Bas Witten probeerde weer een ronde voor tijd de eind sprint te ontlopen door de aanval in te zetten. Jolan Meerman met de rest van de kopgroep in het wiel. Gert Mulderij ging de sprint vroeg aan en haalde Bas ruim voor de streep in en won de tweede populaires op rij. Bas keurig tweede en Stan maakte in zijn groene sprinttrui het podium compleet.
Statistieken; 52 minuten, 44,1 km/u gemiddeld.
De komende twee weken zijn we er niet ivm Koningsdag en 4 mei.
Tot 11 mei?!