Verslag populaires 13 april 2023

Door het slechte weer van vorige week, werd vandaag de tweede populaires verreden. Tien man aan start. Droog, 10 graden, en een stevige wind. Heerlijke omstandigheden om elkaar pijn te doen.
De eerste twee rondjes waren om warm te worden, en daarna vond Bas Witten het tijd om er solo vandoor te gaan. Bas reed in de groene sprint trui en dat gaf hem extra moraal. Na enkele rondes sloten er drie man aan en deze begonnen mooi te draaien. Het ‘peloton’ verloor elk rondje een paar meter extra.
Naast de punten en drop was er een extra sponsoring in de vorm van een zak stroopwafels. Bas Witten liet deze kans niet aan zich voorbij gaan en ging er met deze sprint vandoor. Ook de puntensprint werd verdeeld in de kopgroep.
Na 35 minuten wist de kopgroep het peloton bij te halen. Tijd om op adem te komen was er niet want direct namen de vier weer afstand van de groep.
Gert Mulderij pakte de dropsprint. Dit schijnt voor hem de enige motivatie te zijn om mee te doen. Na 50 minuten klonk de bel voor de laatste ronde. Stan Legebeke pakte de laatste ronde nog een kleine voorsprong, maar dit gat werd dichtgereden door Bas. Dit bracht Gert in de perfecte positie om de sprint te winnen. Niels Koster werd met behulp van de wind in de rug tweede. Bas Witten maakte het podium compleet.
Statistieken: 50 minuten, 43,3km/u gemiddeld.