Peddelaarstoer

Peddelaarstoer:

De Peddelaarstoer wordt ieder jaar gehouden op de Koningsdag 27 april. Gestart wordt er vanaf ons clubhuis aan de Bentincksdijk 17. Je kunt kiezen uit twee afstanden, 60km of 120km. De route bestaat uit twee lussen van 60km over voornamelijk verkeersluwe wegen en af en toe een fietspad. Een noordelijke lus over het prachtige Dwingelderveld en het afwisselend gebied ten noorden daarvan. De zuidelijke lus gaat door het mooie beekdallandschap van de Reest via Dedemsvaart naar Balkbrug. Vervolgens ga je met een omweg door het Reestdal naar Zuidwolde en Hoogeveen. De langste afstand heeft halverwege een verzorgingspost in ons clubhuis. Hier kan worden bijgetankt voordat aan de tweede lus wordt begonnen.  De korte afstand heeft onderweg geen verzorgingspost.