Oliebollentocht

Oliebollentocht ATB

Vrijdag 31 december 2021

Deze tocht heeft het NTFU-predikaat “extra goed geregeld”.

Het doorgaan van de tocht is uiteraard afhankelijk van vergunning door Gemeente/Veiligheidsregio en de grondeigenaren.

Afstanden:            35 of 55 kilometer

Startlocatie:          clubhuis De Peddelaars, Bentincksdijk 17, Hoogeveen

Starttijd:                09.00 – 10.00 uur.

Inschrijfkosten:    € 10,00 ;   NTFU-leden € 8,00. Tot en met 12 jaar gratis!                                                                                                                                  Voorinschrijving via Fietssport.nl is i.v.m. coronamaatregelen zeer gewenst. Je kunt een tijdsblok kiezen om te starten. Voor uitzonderingsgevallen is inschrijven op de dag zelf mogelijk via Scan&Go of op papier; de kosten bedragen dan €10,00 resp.€ 12,00.  Pinnen is dan verplicht.

Bij de start ontvangt de deelnemer een “startpuut” met info, een polsbandje, een plastic munt voor koffie met gebak onderweg en een sportreep.

Routes:  de routes zijn uitgezet d.m.v. pijlen/linten en tevens na inschrijving op GPS beschikbaar.  Vanuit het clubhuis eerst een pittig parcours op de bult bij de wielerbaan; daarna in noordelijke richting via Spaarbankbos ri. Pesse. Na 12 km bereiken we de Boswachterij Ruinen met schitterende bossen, heide en vennen. Mooie, weinig bereden paden en de spectaculairste delen van de vaste ATB-route leiden na 21,5 km naar de nieuwe  verzorgingspost ‘t Boshuys te Echten. Tegen inlevering van de munt: koffie/thee met gebak o.i.d.

Na de verzorging splitsen de routes:  de 35 km gaat via Echten terug ri. Hoogeveen; de 55 km maakt een vrijwel geheel vernieuwde lus van 20 km door Echtens Paradijs/ Westerbergen terug naar de verzorging bij ’t Boshuys.

Na het 2e bezoek aan de verzorgingspost (consumpties dan op eigen rekening) gaat ook de langste afstand terug naar Hoogeveen. In het park Steenbergerweiden is een spectaculaire lus met enkele klimmetjes uitgezet.

Na de finish kun je de fiets parkeren en ontvang je tegen inlevering van het polsbandje  gratis oliebollen en een drankje! Er is gelegenheid om de fietsen af te spuiten en te douchen.

Start/finish en parkeren: kom je met de auto, toets dan in het navigatiesysteem Sportvelden Parking Sportveldenweg 3 in om de parkeerplaatsen te bereiken. Vanaf de parkeerplaats is het slechts 200 meter fietsen naar de start op de wielerbaan.

I.v.m. coronamaatregelen vindt de gehele startprocedure in de buitenlucht plaats, inclusief “koffie to go”. Na de finish kun je oliebollen en een drankje afhalen tegen inlevering van het polsbandje.