ROODTOER

27 augustus: GRVLrood toer 2022

 

Lang in het rood rijden is niet leuk. Behalve als je aan de GRVLrood Toer meedoet.
Deze door de Peddelaars uit Hoogeveen georganiseerde toertocht is een feest voor iedereen die het leuk vindt om zijn gravelbike eens flink de sporen te geven. Vanuit het prachtige Echtenerzand in Drenthe trap je over stille wegen, mooie bospaden en gave gravelstroken richting Nationaal Park Dwingelderveld.

De langste afstand tikt ook nog Nationaal Park Het Drents- Friese Wold en het Holtingerzand aan.
Over de rooie gaan is nog nooit zo leuk geweest!

 

————————————————————————————————————————————————————

 

 

 

 

 

 

I

 

 

‘t Boshuys Ruinerweg 7 in Echten (Drenthe)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROODTOER is een evenement voor elk type fietser. Van beginner tot gevorderde. Voor de lange afstand of toch een kortere variant. Met uitdagende routes over drie verschillende type ondergronden: ROAD, OFF-ROAD en GRAVEL, met als hoogtepunt de Col du Vam en voor de langste afstanden 145 en 160 km ook de Muur van Emmen.

Er zijn dit weekend afstanden van 40 t/m 160 km.

ROODTOER heeft maar een belofte, volgend jaar wil je weer…

 

 
De organisatie vindt veiligheid heel belangrijk. Om die reden melden wij dat de routes alleen in de aangegeven GPX richting gefietst mogen worden. Alleen onder deze voorwaarde mag u deelnemen aan de verschillende routes van ROODTOER. Dit brengt met zich mee dat deelnemers met beleid en met zorg en aandacht voor mede-fietsers moeten fietsen over de uitgezette routes en bijbehorende paden en fietspaden. De organisatie zorgt daarnaast voor duidelijke GPX routes/bestanden. De organisatie accepteert geen aansprakelijkheid bij valpartijen, ongelukken of andere calamiteiten van welke aard dan ook.