Race Around The Netherlands

Vorig jaar schreef ik dat onze secretaris samen met zijn broer de RATN aan het  fietsen was (augustus 2020). Richard’s broer was dit jaar helaas niet in de juiste fysieke gezondheid voor deze klus maar dat weerhield Richard er niet van om alleen te gaan. En hoe….. !

Wat is de RATN: De RATN is een prestatie tocht van ruim 1900 km door Nederland met  het doel deze in maximaal 8 dagen af te raffelen. Zie voor nadere informatie www.adventurebikeracing.com/ratn/

Richard is de tocht op zaterdag 1 mei om 07:15 uur begonnen en heeft de eindstreep gehaald op woensdag 5 mei om 21:15 . Dat is 109 uur en 57 minuten later. Hij is derde geworden met die tijd, want ook al is het een prestatietocht een wielrenner maakt van elke tocht een wedstrijd. Zo ook Richard. Dat is inclusief slapen, eten en de andere noodzakelijke dingen.  Hoe is het mogelijk om dat te doen in zo’n tijd?

Ik heb hem telkens via de site gevolgd. Vertrokken op zaterdagmorgen in Amerongen zag ik op zondagmorgen bij het opstaan dat hij al richting de 600 km had gereden.  Hij had een kwartiertje nachtrust genomen…….  Later in de week kreeg ik mee dat hij van de weg gewaaid was: fiets droog, kleding nat: ergens de kleding drogen en weer door. 

1900 km in minder dan 110 uur.  Een geweldige prestatie, maar mij toch wat kilometers te veel. Ik denk dat velen van ons dat toch een paar kilometers te veel vinden voor die korte tijd. 

Richard: Gefeliciteerd.

Steven