De ontwikkelingen met Corona 

Op dinsdag 21 april heeft de premier de nieuwste maatregelen voor het land bekend gemaakt inzake de corona bestrijding. De nieuwe maatregelen zijn bij velen toch hard binnengekomen. Zo zijn alle evenementen tot 1 september  verboden. Dat geldt ook voor onze wielertoertochten en  wedstrijden: een stevige maatregel voor onze sport. 

Willen we de fiets pakken, dan blijven daarvoor ook strakke regels gelden. Wielrennen en mountainbiken kan, maar onder het motto:  fietsen doe je solo.  Op de NTFU site staan tips voor je solorit. Bij alles geldt ook nog steeds: blijf minimaal 1,5 meter van elkaar. 

Wel is er ruimte geboden aan de jeugd tot 18 jaar om trainingen te gaan doen. Hiervoor zijn door de sportbonden- de provincies en de gemeentes kaders opgesteld. Inmiddels zijn wij bezig om voor deze groepen de kaders uit te werken zodat de jeugd (tot 18 jaar) weer kan gaan trainen. De betreffende renners zullen daarover apart benaderd worden. 

Wij beseffen dat deze zomer voor iedereen en dus ook voor de sporters een heel bijzondere is en in de herinnering zal blijven. Velen zullen dit jaar als een verloren sportjaar beleven.  Dat gevoel kunnen we begrijpen, maar we kunnen daar met elkaar niets aan doen. Waar we wel iets aan kunnen doen is om ons te schikken in de maatregelen om nog erger op gezondheidsgebied te voorkomen

Het zijn allemaal drastische maatregelen, maar het is niet anders en we hebben het er mee te doen.  Ons rest momenteel niets anders dan elkaar toe te wensen om gezond te blijven.

Het bestuur WSV de Peddelaars