De Oliebollentocht van 31-12-2021 gaat niet door!

Voor het tweede achtereenvolgende jaar moeten wij het traditionele oudejaarsevenement afgelasten. N.a.v. de persconferentie van 18-12 is er geen ontkomen meer aan.

Relevante maatregelen overheid:

Groepsgrootte binnen en buiten 2 personen en tijdens oud en nieuw max.4;
Alle horeca -dus ook het ‘t Boshuys en ons clubhuis- gesloten;
Voorkom zo veel mogelijk reisbewegingen en contactmomenten.

Alleen al op deze gronden kunnen wij voor deelnemers en medewerkers geen veilige Oliebollentocht organiseren en garanderen.

Onderstaand Facebookbericht van de NTFU is duidelijk!

Morgen gaat er een nieuwe lockdown in. Sporten mag dan met max. 2 personen op 1,5 meter. Fiets dus als duo of rijd solo. Toertochten kunnen helaas ook niet doorgaan. De informatie op onze website wordt de komende dagen aangepast.

Erg jammer allemaal, maar het is wat het is. Gelukkig hadden we nog nauwelijks kosten gemaakt en kunnen we alle overige afspraken en vergunningen zonder problemen afzeggen. Bijkomend voordeel is dat we nog nooit een zo gedetailleerd en goed doortimmerd draaiboek hebben gehad als nu. Dit kan zondermeer als basis voor een volgende editie worden gebruikt.

Zoals ik al bij meerdere gelegenheden heb aangekondigd was deze tocht mijn laatste als coördinator. Beetje onbevredigend is het wel dat het op deze manier moet eindigen, maar ik ben er van overtuigd dat de traditie van de Oliebollentocht toekomst heeft.

Met vriendelijke groet,

Arend Veenstra