Corona en de wielersport

 

De persconferentie van afgelopen dinsdag is een goede aanleiding om de corona maatregelen nog eens onder de aandacht te brengen. Helaas voor ons wielerfanaten, zit een versoepeling van de maatregelen, die ons het meest treffen, er niet in. Het aantal besmettingen loopt nog niet terug en de ziekenhuisopnames stijgen weer. Gelukkig gaan we wel richting de zomer en zijn er steeds meer mensen gevaccineerd. Hopelijk gaan we hiervan snel een positief effect zien. 

Maar hoe zit het ook al weer precies, wat mag wel en wat mag niet? Onze bonden, KNWU en NTFU besteden hieraan veel aandacht op hun sites. Ze hebben speciale pagina’s waarin de meest recente maatregelen van de overheid, die betrekking hebben op de wielersport, overzichtelijk zijn gemaakt. Voordat je afspreekt om met iemand te gaan fietsen kun je de volgende pagina’s checken:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1155/vragen-over-fietsen-in-coronatijd

https://www.knwu.nl/nieuws/gevolgen-coronavirus-voor-de-wielersport

Als bestuur dringen we er bij onze leden sterk op aan om zich te houden aan de regels zoals die staan vermeld op bovengenoemde pagina’s van de KNWU en NTFU.  Voorop bij dit alles staat natuurlijk de gezondheid van de mensen om ons heen. Daarnaast speelt ook het imago van onze club en de wielersport in het algemeen een belangrijke rol. We worden er als vereniging op aangesproken als mensen een groep wielrenners zien fietsen in de omgeving van Hoogeveen. 

Ga dus NIET met meer dan 2 personen op de openbare weg fietsen en houd je aan de 1,5m afstand. 

Jeugdigen t/m 17 jaar mogen WEL in een groep op de openbare weg trainen.  

Tot slot hopen we dat jullie vooral  de positieve kanten van de huidige maatregelen kunnen blijven zien. We mogen nog steeds onze rondjes fietsen en dat mag ook nog steeds met z’n tweeën. Er zijn momenteel gebieden in Europa waar je  deze vrijheden niet hebt.

Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte en gezondheid de komende periode.

 

Het bestuur van WSV de Peddelaars