Baanclinic Wielerbaan Assen

Op woensdagavond 3 mei hebben een 14-tal Peddelaarsleden een baanclinic gehad op de wielerbaan van Assen. De baanclinic werd gehouden door Johan Buurmeijer van JB-Cycling. Na een korte uitleg over de baan en hellingshoek, de baan is 250 meter lang en de helling van de bocht is 47graden, konden we onze fietsen ophalen. Voor iedereen was het de eerste maal om op de baan en een baanfiets te fietsen. Dat scheelt weer, ik ben niet de enige. Je eigen pedalen op de fiets, zadel op hoogte en bidon op de bank. Voor aanvang leek het rijden op een baanfiets mij wel spannend, geen remmen en een vast verzet. Maar achteraf viel het mij reuze mee (muv het slalommen ;-)). Het (af)remmen gaat bijna als vanzelf.  Hier een korte impressie: Fragment Baanclinic

We zijn begonnen op het middenterrein. Even aanvoelen hoe het rijdt op een baanfiets en daarna echt de baan op. De eerste rondjes op de Cote d’Azur (ik miste wel de warmte), de brede blauwe streep voor het inrijden en uitrijden. Een enkeling waagde zich direct al wat verder op de baan, maar we begonnen voorzichtig.

De pionnen kwamen erbij en het slalommen kon beginnen. Je benen stil houden lukt niet, dus je moet goed manoeuvreren. Een aantal extra pionnen kwamen erbij te liggen, meer de baan op, en dat was al een stuk lastiger. Na deze behendigheid mochten we weer een lijntje hoger en uiteindelijk ging Johan steeds verder de baan op en door achter hem langs te rijden konden wij ons naar beneden storten. Wow, wat een gave ervaring en wat een snelheid haal je dan..

Als laatste mochten we “vrij” fietsen en onze snelheid en/of kunsten vertonen. Het was af en toe een ware achtervolging en de benen lopen hierdoor snel vol. Uit het zadel, hoog de bocht in sturen, halverwege je naar beneden laten vallen en dan proberen de snelheid vast te houden.

We hebben enorm genoten en hierdoor was onze 1e baan ervaring super en zeker voor herhaling vatbaar.

Na het douchen hebben we nog even nagezeten en gedronken en met een super ervaring keerden we huiswaarts.